Met enthousiasme en betrokkenheid geven wij allemaal al jaren de zwangerschapscursus Samen Bevallen in Twente! Wij zijn aangesloten bij een landelijk erkende vereniging van zwangerschapdocentes en bezoeken jaarlijks verplichte bijscholings- en studiedagen, zodat wij allemaal up2date zijn met de laatste ontwikkelingen op verloskundig gebied.

De verloskundigen van de praktijk Almelo hebben ons begin 2020 gevraagd om ook les te komen geven in Almelo. Hierdoor zijn wij beter bereikbaar voor de zwangeren in Almelo en de Twenterand.

We ontdekten dat er in Almelo geen informatieve cursus is voor zwangeren die zonder partner een cursus willen volgen. Genoeg fitness of yoga, maar geen duidelijke informatie over de bevalling en wat je kunt verwachten. Daarom hebben wij samen met de verloskundigen van Almelo besloten de cursus ‘Bevallen in Twente’ op te zetten, zodat ook vrouwen die alleen een cursus willen volgen, toegang hebben tot heldere en goede informatie.

Annette Mijnheer

Ik heb mijn verpleegkundige opleiding gevolgd in het ziekenhuis in Almelo. Daarna heb ik de tropenopleiding in Leiden afgerond en ben vertrokken naar het buitenland met Artsen zonder Grenzen. Na meerdere jaren toch weer teruggekeerd op Twentse bodem, waar ik op de verloskunde afdeling van Hengelo ben gaan werken. Na de komst van mijn eerste kind,  besloot ik het ziekenhuis te verlaten, om zwangerschapsdocente voor de vereniging Samen Bevallen te worden. Die opleiding heb ik in 2004 afgerond en sindsdien geef ik met veel plezier les in Enschede en verzorg ik de lessen van de online zwangerschapscursus.

Ik ben getrouwd en wij hebben 3 kinderen: Marijke (2003), Jaap (2004) en Berend (2007)

Silvia Gerding

Ik ben sinds 2007 zwangerschapsdocente voor de vereniging Samen Bevallen. De opleiding tot zwangerschapsdocente voor de vereniging Samen Bevallen ben ik gaan volgen, omdat ik alles rondom zwangerschap en bevalling ontzettend interessant vind. Ik vind het dan ook elke keer weer bijzonder dat ik een stukje mag bijdragen aan de voorbereiding op de komst van een kindje.

Naast het geven van de zwangerschapscursus Samen Bevallen ben ik ook werkzaam in de thuiszorg.

Ik woon samen met mijn partner en we hebben 3 jongens, (1999, 2002 en 2003)

Nadine Oude Groen – Badart

Toen ik in 2010 zwanger was van ons eerste kindje werd ik door een vriendin geattendeerd op de cursus Samen Bevallen. We hebben ons ingeschreven en hebben samen met onze partners een fijne, informatieve, praktische en zeer gezellige cursus gevolgd.

Dat was mijn eerste kennismaking met Samen Bevallen.

In 2013 ben ik met de opleiding tot zwangerschapsdocent begonnen omdat ik weet hoe fijn het is om vol zelfvertrouwen een bevalling in te gaan, te weten wat je kunt verwachten. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik ben mij zeer bewust van de meerwaarde van deze cursus en wil dit graag aan anderen meegeven.

Sinds 2015 geef ik cursus in Twente en een deel van de Achterhoek.

Naast het geven van de zwangerschapscursus Samen Bevallen ben ik werkzaam in een revalidatiecentrum als activiteitentherapeut.

Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen

© Auteursrecht - Bevallen in Twente | Gemaakt door GreatThings